"לו רק הייתה לי עוד שעה אחת ביום" זה משפט שאינו חדש לאף אחד מאיתנו, יש תקופות בחיים שהיינו מייחלים שיתווספו עוד שעה או שעתיים ליום שלנו, ומה בתכלס היינו עושים בשעה הזו?
כנראה ישנים.
ואם לא ישנים אז רובצים, לא שזה דבר רע, פשוט אף אחד לא מבקש עוד שעה ביום מתוך רצון לישון, בדרך כלל השעה הזאת (לפחות בראש שלנו) תתבקש כדי להספיק משימות.
ומה אם נאמר לכם שזה אפשרי?
מבלי להתפלל או לשנות את חוקי הטבע, אפשר להוסיף עוד שעה ליממה!
אתם בטח חושבים שאנחנו משוגעים.. אבל הכלי לעשות זאת הוא ניהול זמן.
עם סדר היום המשוגע של כולנו, לפעמים אנחנו מרגישים כאילו הזמן מנהל אותנו ולא אנחנו אותו – להספיק לקחת את הילדה מהגן, להספיק לסיים את הפרויקט בעבודה, להספיק לבשל לשישי ולהספיק לעבור בבנק והמבחן שצריך ללמוד אליו ומתי בכל הזמן הזה אני לעזאזל מספיק גם לצאת לדייט עם הזאתי שמחכה כבר שבועיים להודעה?
לשם כך, אנו רוצים להציג לכם את ארבע הקטגוריות לניהול הזמן, ונמחיש אותן באמצעות עולם הרכב 🙂
- חשוב דחוף – הדברים הקריטיים ביותר לביצוע שבלתי ניתנים לדחייה (למשל בדיקת הבלמים והצמיגים לפני טסט או תדלוק הרכב)
- חשוב אך לא דחוף – המשימות שההסכמה הכללית היא שהן בהחלט חשובות, אבל אין להן באמת דד ליין (לצורך העניין, נקיון הרכב)
- דחוף אך לא חשוב – הקטגוריה המבאסת ביותר , דברים שאתה יודע שאתה חייב לעשות אותם אבל אתה לא לגמרי רואה את התועלת בהם (למשל, תשלום אגרת רישיון הרכב)
- לא דחוף ולא חשוב – בינינו, על המשימות האלה אתה יכול לוותר (לדוגמא- קניית כיסוי להגה של הלו קיטי, וסליחה לחובבי החתולה הוורדרדה 🙂 )
ניהול זמן ברובו מתבסס על השליטה שלך בתעדוף המשימות, ככל שתצליח לאבחן מהן המשימות הלא דחופות והלא חשובות שלך כך תוכל לחסוך המון המון זמן! הרי רוב בני האדם עמוסים מאוד במשך תקופה מסוימת ולא בכל שגרת חייהם, תוכלו לבצע את המשימות הלא דחופות והלא חשובות בתקופות יותר רגועות.
חשוב לציין – המושג "חשוב" הוא עניין סובייקטיבי, מה שחשוב לאדם אחד לא בהכרח יהיה חשוב לאדם אחר, ולכן , סדר העדיפויות וסדר היום של בני אדם הוא שונה (לדוגמא: לך מאוד חשוב לקיים שיחות אישיות עם העובדים שלך אחת לשבוע, בעיניי הקולגה שלך זו משימה פחות חשובה, לו יותר חשוב לקיים ישיבות צוות- סביר להניח שאתה והקולגה שלך תקיימו ניהול זמן אחר).
טיפ זהב!
אם אתם מתקשים לסדר את חייכם לפי קטגוריות "חשוב / לא חשוב" , אנו ממליצים לנסות כצעד ראשון לסדר את המשימות לפי "כיף / לא כיף" , ולדאוג שאחרי כל משימה לא כיפית תבוא משימה אחת כיפית! ככה יהיה לכם למה לצפות 🙂
בא לכם כלים נוספים? אתם מוזמנים לחוות את סדנת "ניהול זמן" שלנו, לצוות בעבודה, לפלוגה בצבא ואפילו לתלמידי הכיתה! קדימה, אין לכם הרבה זמן…