תקשורת בינאישית

סדנה חווייתית, מצחיקה ומקרבת, שעוזרת לתלמידים ללמוד איך להקשיב באמת, להעביר מסרים בצורה ברורה, ולהבין טוב יותר את עצמם ואת מי שמולם.
תקשורת בין אישית מלווה את התלמידים בכל רגע – בכיתה, בהפסקות, בבית, בקבוצות החברים ובכל מפגש עם אחרים. באמצעות תקשורת טובה, קל יותר להבין, להתחבר, לשתף פעולה ולהרגיש שייכים. בסדנה התלמידים מתנסים, צוחקים, חושבים ולומדים איך נראית תקשורת בינאישית אפקטיבית, דרך כלים מעשיים, מתודיקה חוויתית ותרגילי תקשורת בין אישית שמדברים את העולם שלהם.
הסדנה מזמינה את התלמידים לעצור לרגע ולהסתכל על הדרך שבה הם מדברים, מקשיבים, מגיבים ומבינים אחד את השני. דרך תיאטרון, אימפרוביזציה, הומור ותרגול חווייתי, הם פוגשים מקרוב את האתגרים וההזדמנויות שיש בתוך תקשורת בין אישית. במהלך הסדנה הם לומדים איך להקשיב באמת, איך להעביר מסר בלי לפספס את מי שמולם, איך שפת הגוף משפיעה על כל מפגש, ואיך אפשר לבנות תקשורת בינאישית אפקטיבית שמקרבת ולא מרחיקה.
מחזקת הקשבה אמיתית ונוכחות בשיח
מעודדת תקשורת בין אישית טובה בין תלמידים
מפתחת מיומנויות תקשורת בין אישית בדרך חווייתית
עוזרת לדייק העברת מסרים וקבלת מסרים
מחדדת הבנה של שפת גוף וסיטואציות חברתיות
תורמת לחיבור, גיבוש ואקלים כיתתי נעים יותר

תכני הסדנה

הקשבה
האם אנחנו באמת מקשיבים, או רק מחכים לרגע שלנו לדבר
תרבות דיון
איך יוצרים שיח כיתתי נעים, פתוח ומכבד
העברת מסרים
איך אומרים את מה שאנחנו רוצים בצורה נכונה ומותאמת לאחר
קבלת מסרים
איך להבין טוב יותר את מי שמולנו ולא למהר לפרש
שפת גוף
איך לזהות מסרים שלא נאמרים במילים
מצבים חברתיים
איך מתנהלים טוב יותר בתוך אי הבנות, רגישויות וקונפליקטים
מיומנויות תקשורת בין אישית שיכולות ללוות את התלמידים גם בכיתה וגם מחוץ לה
תרגילי תקשורת בין אישית שמאפשרים לתלמידים לחוות, לתרגל ולהפנים תוך כדי תנוע

שאלות ותשובות

הסדנה מתאימה לתלמידים מכיתה ז'-יב' ויכולה להשתלב בעבודה עם כיתות, שכבות וקבוצות שרוצות לחזק את השיח, ההקשבה והקשרים בין המשתתפים.
התלמידים מקבלים כלים פשוטים, פרקטיים ומשמעותיים לחיי היומיום – איך לדבר, להקשיב, להבין טוב יותר מצבים חברתיים, כיצד לבנות תקשורת בין אישית טובה ונעימה יותר עם הסביבה שלהם.
הסדנה מועברת בדרך חווייתית, קלילה ומלאת חיים, עם הרבה השתתפות, הומור, תנועה, תיאטרון ואימפרוביזציה. השילוב הזה מאפשר לתלמידים להתחבר, להשתתף ולהרגיש שהנושא באמת נוגע בהם.
כי תקשורת בינאישית היא לא רק מיומנות, היא בסיס לחיים משותפים. היא משפיעה על האווירה בכיתה, על החברויות, על הדרך שבה תלמידים מרגישים בקבוצה, ועל היכולת שלהם להתמודד עם מצבים יומיומיים בצורה בריאה ובטוחה יותר.
הסדנה יכולה לחזק את השיח בין התלמידים, לעודד יותר הקשבה וכבוד הדדי, ולתמוך ביצירת אקלים כיתתי נעים, קשוב ומחובר יותר.

לקוחות מספרים

הסדנה הייתה רלוונטית, מעניינת, הצליחה לגעת בתלמידים ולהתקשר לחיי היום יום שלהם. המשחקים היו מגוונים ומצחיקים.

שלי ברמן מאירוביץ

מחנכת, בית ספר עתידים

היה כיף, נהנתי מאוד. השתתפתי בשלושה מפגשים (שלושה ימים מלאים) וזמן עבר מהר. הקורס סידר לי הרבה דברים שידעתי ואולי לא הייתי משתמשת בחיים: לדוגמא, הקשבה, מינגלינג, את הביטוי על הפרגון מנסה ליישם בחיים ביותר. מודל אייזנהאואר (אומנם לא ידעתי את השם) פחות או יותר משתמשת בניהול זמן עבודה שלי, חושבת שזה מאוד יעיל.

אסיה עכר

כימאית בכירה, תרו תרופות

תודה איילת על סדנה שימושית, חיונית וחשובה מאוד לתלמידות, לכולנו. הצלחת להעביר את המסר בצורה חוויתית, מלמדת ודרך התנסות נפלאה. הבנות קיבלו כלים לחיים. איילת, הצלחת בדרכך המיוחדת, להלהיב את כולנו ולגלות רגישות לצרכי הבנות. מודה לך מאוד. אין לי ספק, כי נמשיך להשתמש בשירותכם.

דבי להט

מחנכת כיתת נחשון, י6 בן גוריון נס ציונה

היתה סדנה חווייתית, יעילה וממוקדת. מותאמת לתלמידים. הועברה ע"י מגד בכיתות חמ"ד. מגד היה ברור, סבלני ומקצועי. העביר בצורה מהנה וברורה. קיבלנו כמה כלי תקשורת נחוצים ויעילים. תודה!

כנרת

חטיבת בן גוריון נס ציונה

סדנא מרתקת וחוויתית, מעודדת שיח ושיתוף פעולה בין בני נוער, המדריכים רגישים וקשובים לצרכים ומתאימים את הדינמיקה בהתאם. מומלץ בחום!!!

קרן שיין

תיכון היובל הרצליה

תקשורת בינאישית

מתלבטים? יש שאלות?

התקשרו או כתבו לנו ונשמח לעזור :)

עוד סדנאות שאסור לפספס

הרצאה חווייתית ומרגשת שמזמינה תלמידות ותלמידים למסע אמיתי בעקבות הסיפור האישי של שרית מלמד - ומראה איך גם ברגעים הכי מאתגרים אפשר לבחור מחדש, כל בוקר, מי להיות
סדנה חווייתית המזמינה תלמידים ובני נוער להכיר את עצמם, לזהות את הכוחות והאתגרים שלהם ולגלות שמנהיגות אמיתית מתחילה ביכולת להוביל את עצמך.
פעילות קיץ חווייתית ומרעננת שמשלבת משחק מים תחרותי, עבודת צוות, אסטרטגיה, תנועה, צחוק והרבה אדרנלין.
מופע חווייתי, מפתיע ומלא הומור שמשלב מנטליזם עם מסרים על חשיבה, הצלחה והובלה.
בהרצאה המרתקת של שרית מלמד המספרת את סיפורה האישי, המשתתפים יקבלו השראה והבנה כיצד בוחרים בחיים, כל יום מחדש

הגשת מועמדות למשרה

תקשורת בינאישית